AMB PAS FERM

Sota el lema «A pas ferm», Tarragona es convertirà en escenari, durant dos mesos, de més d’una vintena d’activitats culturals feministes.

Creiem en la necessitat de sumar esforços per reivindicar el feminisme desde la cultura, sempre sota una mirada decolonial i antiracista, i és per això que per segon any consecutiu hem fet aliances amb la conselleria d’Igualtat, Polítiques Feministes i LGTBI+ de l’Ajuntament de Tarragona, per a programar una part important d’aquests actes, entenent que el sexisme se l’ha de combatre no tan sols el 8 de març sinó durant tota la resta de l’any.

La programació de La Terrasseta del cicle 8M d’enguany inclou una àmplia varietat d’activitats, des d’una exposició fotogràfica, a presentacions de llibres, obra de teatre, projecció audiovisual i monòleg. Tot un cicle de Cultura Transformadora que serveixi per nodrir de feminisme la ciutat, i que totes en poguem gaudir de manera gratuïta.

Visca la lluita feminista!

AMB PAS FERM

NUEVAS ANCESTRAS

Encuentros con las mujeres del Istmo de Tehuantepec

JAHEL GUERRA ROA

Exposició fotogràfica

Jahel Guerra Roa és una fotògrafa Venezolana radicada a Barcelona. Amb l’exposició Nuevas ancestras, encuentros con las mujeres del Istmo de Tehuantepec, Jahel ens presenta una serie de retrats col·laboratius que admiren la identitat Zapoteca de les dones de l’Istme de Tehuantepec (Oaxaca, Mèxic), a través de la relació que tenen amb el territori i les seves indumentàries.
Les imatges sorgeixen a partir de reflexions sobre la dualitat entre abraçar les tradicions, qüestionar els rols heretats, i la possibilitat d’habitar una identitat pròpia dintre del col·lectiu.

Jahel forma part del col·lectiu de fotògrafes llatinoamericanes Foto-Féminas y de la col·lectiva d’art Las Migras de Abya Yala. La seva obra ha estat exhibida a nivell internacional, en ciutats com Londres, Barcelona, Madrid, París i Sydney.

Autora: Jahel Guerra Roa @jaelovesframes
Text Curatorial: Fernanda Latani @brujazapoteca_

29 FEBRER

18.30h

Antic Ajuntament
C/ Major, 41. TGN

Inauguració dijous 29 de Febrer 18:30h, a càrrec de l’artista Jahel Guerra Roa.

* L’exposició es podrà visitar fins el 16 de març.

Accés gratuït fins completar aforament.

RURALISME. LA LLUITA PER UNA VIDA MILLOR.

VANESA FREIXA I ANNAÏS SASTRE

Presentació del llibre i xerrada amb Vanesa Freixa  i Annaïs Sastre

El cucut té un mètode ancestral per tirar endavant els seus pollets: fa fora els ous d’un niu que no ha construït ell i d’aquesta manera s’apropia no només d’un espai aliè, sinó també de les cures que dedicarà a la seva cria una altra mare ocell. El niu —el nostre entorn, on vivim la nostra vida— parla de com habitem el món, de com som, de qui som. Rurals o bàrbars.

L’activista Vanesa Freixa, que fa anys va decidir establir-se amb la seva família i un ramat d’ovelles en una borda centenària al Pallars Sobirà, defensa amb convicció que la ruralitat és a dia d’avui l’opció més intel·ligent de supervivència i adaptació al col·lapse que ens canviarà la vida per sempre. Aquest llibre, emotiu i vital, encoratjador i vibrant, encén la flama de debats fonamentals per despertar consciències i moure’ns a l’acció.

Col·loqui posterior amb Annaïs Sastre, ambientòloga, sòcia de l’Aresta i especialista en ecofeminisme i sobirania alimentaria.

14 MARÇ

18.30h

Llibreria El Soterrani.
C/ d’August, 50. TGN

Presentació a càrrec de Vanesa Freixa (autora del llibre) i Annaïs Sastre (ambientòloga).

Accés gratuït fins completar aforament.

MONÒLEG

ANA POLO

Monòleg i col·loqui

Ironia, humor i crítica feminista són alguns dels elements que podem trobar en l’exitós podcast d’Oye Polo o al recent estrenat late show Santa paciència.

Amb naturalitat i un to distès, l’humorista Ana Polo ha creat un espai que combina el resum d’actualitat i l’anàlisi de la cultura pop amb humor i perspectiva de gènere.

En aquesta trobada, entendrem quin ha estat el recorregut que l’ha portat fins aquí, fins a crear un contingut marcat per allò que l’indigna i la travessa.

21 MARÇ

18.30h

Casa Canals
C/ d’En Granada, 11. TGN

Monòleg i col·loqui.

Accés gratuït amb reserva prèvia al mail siad@tarragona.cat

HONDARRAK

¿QUIÉN CUIDA EN UN MUNDO EN RUINAS?

DE ALBORDE FILMS

Curt documental i col·loqui

Curtmetratge candidat als premis GOYA 2023.

Dues dones sostenen un món on les cures estan en ruïnes. Gladys, des del seu etern confinament a la casa on treballa com a interna, i Ima, en eterna espera davant del mar fins que un altre vaixell trenqui les xarxes. Espais que són feina, feines que són cases i cases que no sempre són llars.

Els records de les seves vivències s’entrellacen en un relat sensorial que ens condueix fins a una pregunta: a les mans de qui està que la situació canviï?

10 ABRIL

18.30h

Antic Ajuntament
C/ Major, 41. TGN

Projecció curt documental i col·loqui amb la directora Marta Gòmez.

Accés gratuït fins completar aforament.

PONTE APUNTO PARA EL ANTIRACISMO

DESIREÉ BELA

Presentació del llibre i debat

Desirée Bela-Lobedde és una activista digital nascuda a Barcelona.

Desirée Bela-Lobedde és una activista digital nascuda a Barcelona. Escriptora i ponent, esdedica a la divulgació de l’educació antiracista des d’una perspectiva afrocentrada. Autora de “Ser mujer negra en ESpaña”, “Minorías. Historias de desigualdad y valentía”, “Color carn”, un conte infantil i “Ponte a punto para el antirracismo”. Ha prologat diverses obres reconegudes internacionalment. Ha participat en diversos llibres col·laboratius amb assaigs centrats en l’antiracisme i l’afrofeminisme.

Participa com a col·laboradora i columnista a diversos mitjans de comunicació, així com en actes relacionats amb l’afrodescendència, el gènere i la identitat. També ofereix formació antiracista per a particulars, empreses i institucions.

Col·loqui posterior amb l’autora i amb Leyao Rovira, activista antiracista asiàticadescendent.

15 ABRIL

18.30h

Biblioteca pública de Torreforta.
Plaça del Tarragonès, s/n. TGN

Presentació del llibre i debat amb Desireé Bela (autora) i Leyao Rovira (activista antiracista).

Accés gratuït fins completar aforament.

NO ES PAÍS PARA NEGRAS

PERIFERIA CIMARRONAS

Obra de teatre i col·loqui

Comèdia dramàtica que narra el periple vital d’una dona negra a Espanya, la mateixa Silvia Albert Sopale, nascuda a Sant Sebastià el 1976, una nena negra en una familia de negrxs en un país de blancxs. A través de la seva història, l’espectador recorrerà quaranta anys per reviure les cançons populars de l’època i anuncis televisus que van teixir l’imaginari d’una generació.

L’acompanyarem en el despertar de l’adolescència, amb els seus interrogants i en la formació de la seva identitat. Viatjarem amb ella a Àfrica, on descobrirem que malgrat ser la mare terra, aquest tampoc és el seu lloc.

Silvia mostra amb humor i ironia els diferents punts de vista sobre el racisme, la sexualitat de la dona negra i la identitat. Es nodreix dels seus records i els de tota una comunitat per a explicar una part de la història no narrada fins al moment: la història de les dones negres espanyoles.

20 ABRIL

18.30h

Teatret del Serrallo
Moll de Pescadors, TGN

Obra de teatre i col·loqui amb Silvia Albert Sopale.

Accés gratuït amb reserva prèvia al mail siad@tarragona.cat

LA TERRASSETA 365

EL FESTIVAL

DONES REALS

AMB PAS FERM

LA TERRASSETA 365

EL FESTIVAL

DONES REALS

AMB PAS FERM